Omgeving

Via de "achtertuin" van de woning loopt u door het duinlandschap van Ballum naar de zee. Hier bevindt zich een nieuw strandpaviljoen, waar u heerlijk op het terras kunt genieten van het mooie uitzicht.

 Het dorp Ballum is een klein dorpje waar zich de Spar winkel, souvenirwinkel, fietsenverhuur en gemeentehuis bevinden. Verder een aantal gezellige restaurants en terrassen waar u kunt genieten van een hapje of een drankje.

Op het park Roosdunen kunt u zwemmen in het buitenzwembad,  Er is een seizoenskaart voor het openlucht zwembad "de Schalken" aanwezig, deze krijgt u overhandigd bij aankomst en dient u bij vertrek weer in te leveren.
Voor meer informatie http://www.nederlandsezwembaden.nl/zwembad-met-openingstijden/de-schalken-in-ballum-ameland/

Er zijn ook  een midgetgolfbaan , tennisbanen , speelveld en een trampoline nabij het zwembad.

In het dorp Hollum kunt u golfen. Deze eerste overzeese golfbaan in Nederland, ontworpen door Mr J.F.Dudok van Heel, is een echte golflinks. Op de Waddendiamant ligt een 9-holes linksbaan midden in de natuur. Naast deze wedstrijdbaan beschikt golfvereniging Ameland ook over diverse oefenfaciliteiten zoals een 9 holes par 3 baan, driving range (deels overdekt),een oefenbunker en chipping- en puttinggreen. Een regelrechte uitdaging voor alle golfers en voor hen die willen beginnen met golfen Voor meer informatie:
http://www.golfverenigingameland.nl/

Een mooie evenement, de demonstratie Paardenreddingsboot van Ameland

   
   
   

Klik op de foto's om te vergroten en slideshow.